Det som andre ikke ser og som kan blive din værste fjende

81395f5829ac898953019141c1b36455

“Det indre liv”. Sådan et har vi alle. Det er hvad jeg kalder alt det der sker med vores handlinger, tanker og følelser når de indgår i sammenspil med hinanden. Det indre liv, som andre ikke kan se med det blotte øje. Ja, der foregår en masse der, og det er jeg sikker på, at du også kender til i et eller andet omfang.

Men vi har alle sammen også forskellige måder at håndtere det indre liv på – især de dårlige sider. Forurenes dit indre liv med følelser som fx vrede, jalousi, ensomhed, sorg eller usikkerhed, så er det at det i sidste ende påvirker dine handlinger og tanker. Det bliver en ond cirkel, hvis ikke du gør noget ved det.

Jeg skriver dette indlæg fordi jeg selv alt for længe har været lidt for god til at afvise de negative følelser, og i skrivende stund stadig gør det, når det gør for ondt at håndtere det der tynger. Jeg har længe prøvet at spærre dem inde, hvor ingen nogensinde skulle få adgang til dem. Jeg har bare fundet ud af, at det ødelægger min person. Hvis ikke jeg erkender at følelserne som fx jalousi og usikkerhed er der, så er det at jeg får det værre. Meget værre.

Og hvem går det så ud over? Det går først og fremmest udover mit indre liv. Det stopper med at gro. Det rådner. Det bliver et virvar af endeløse tanker, følelser og forvirrende handlinger. Søvnløse nætter, dårlige dage. Fravær i skolen.

Hvem er jeg til sidst? Er det sådan jeg vil have det? Et råddent indre påvirker også veninderne, familien og kæresten.

Der er ingen der helt nøjagtig kan fortælle hvad der sker i lige præcis DIT indre liv. Det er både en fordel og en kæmpe ulempe. Det er en ulempe fordi du selv kan bestemme, hvorvidt du vil gøre noget ved det der trækker dig ned. Jeg tror vi har tendens til at glemme, hvor meget kontrol vi egentlig har over vores indre liv –  jeg glemmer det, og så kan jeg finde på at sætte mig ned og give op for hurtigt når det hele føles som noget ***.

Uanset hvad samfundet, dine forældre, din veninde, din kæreste und so weiter, gør for dig; uanset hvad de gør for at du skal få det bedre, så er det i sidste ende dig selv der skal rydde op i virvaret.

Jeg ønsker så inderligt, ikke blot for mig selv, men især også for nutidens unge, at vi skal huske at pleje vores indre liv. Ellers rådner det hurtigt. Og er det begyndt at lugte, er det måske for sent at redde. Vær opmærksom på dine følelser, accepter dem og bearbejd dem i dit eget tempo.
Det er okay at føle, og jeg synes bestemt ikke det er, eller skal være, tabubelagt at tale om sine følelser. Jo hurtigere du får arbejdet med, hvad end der måtte plage dig, jo hurtigere kan du komme tilbage, hvor dit indre liv kan gro og blomstre.

blogsignature

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar