GUIDE: Det perfekte blogindlæg

IMG_7191Smag og behag er forskelligt. Dermed sagt er denne guide også kun et subjektivt eksempel på, hvordan det perfekte blogindlæg kan se ud. Dette er blot ment som gode råd! 🙂

Opbygning

Sørg for at der er en dato, fængende titel og tilføj evt. hvilken kategori indlægget tilhører (fx livsstil).  Dette giver en god, basic præsentation af indlægget. Førstehåndsindtrykket er vigtigt og afgørende for, om læseren vil læse mere. Derudover skaber det en god struktur, hvis indlægget er delt op i afsnit, og i nogle tilfælde (fx ved anmeldelser eller guides) med tilhørende overskrifter – dette er dog kun mest nødvendigt ved de mere tekstfyldte indlæg. På denne måde tager du læseren i hånden, og gør det lækkert at læse.

Indhold

Tænk over hvem du er, hvilken type blog du har, og hvem dine læsere er. Den gode danskelev har spottet, at jeg tænker på kommunikationsmodellen: Afsender -> Budskab (genre/medie) -> Modtager (jeg elsker, når man endelig kan benytte noget teori fra skolen in real life, u know). Det siger måske også lidt sig selv, at hvis du blogger om biler, så vil et indlæg om hundehvalpe ikke passe særlig godt ind i mængden. SAMMENHÆNG er vigtigt. Selv ville jeg gerne holde mig til én bestemt type indlæg, men det er svært når jeg har så mange interesser, haha! Men et godt eksempel på en blog med et gennemgående tema og sammenhæng mellem indlæg er JOHANNE loves MAKEUP.
Husk at læse korrektur på dine indlæg!

Billeder og redigering

Dette må være en hver bloggers alfa og omega! Et indlæg bliver meget mere spændende, hvis der er noget at se på. Der er dog indlæg der lægger mere op til billeder end andre – fx indlæg om outfit, make-up looks eller hauls. Skriver man et indlæg, der omhandler noget i samfundet, de dybere personlige følelser eller blot vil udtrykke sin holdning til noget, kan det være svært at finde relevante billeder. Nogle lægger selvportrætter op, men er man ikke så glad for at vise sit ansigt er der også andre metoder. Her synes jeg det er en god idé at smutte forbi pinterest, for at finde nogle billeder eller quotes der sætter en stemning for indlægget og som passer til indholdet.

Med hensyn til redigering bruger jeg selv Photoscape X (download her). Det er et gratis redigeringsprogram, let at bruge og det gør en stor forskel for mine billeder som ellers er taget med min iPhone (jeg har desværre ikke et “rigtigt” kamera). Har man et spejlreflekskamera eller digitalkamera er de selvfølgelig blandt de mest optimale muligheder der er for at opnå en lækker billedkvalitet.

IMG_7192Jeg håber, at denne guide var til lidt inspiration for dig som leder efter råd til, hvordan du eventuelt kan optimere dine blogindlæg 🙂

Hygge hejsa!

blogsignature

Relaterede indlæg

6 Kommentarer

 • Svar
  Rikke Simonsen
  19. januar 2017 den 22:27

  Fint indlæg med nogle gode punkter! 🙂

  • Camilla Sofie
   Svar
   Camilla Sofie
   20. januar 2017 den 7:41

   Mange tak 😀 Håber det var til gavn!

 • Svar
  Angie Davidsen
  20. januar 2017 den 12:51

  Det lyder som om du kun siger man kan få lækker kvalitet hvis man har spejlrefleks, det løgn 🙂
  Der findes mange digital kamera som har lækker kvalitet, og hvis det kun handler om kvaliti og man ikke vil lærer kameraet at udnytte et spejlrefelks, kan man lige så godt købe et godt digitalkamera 🙂
  Skriver ikke ment som ondt, men det endelig lidt trist at se folk bruge mange penge på et spejlrefleks når de ikke vil sætte sig ind i det, for mange gange handler gode billeder ikke kun om kameraet men også personen bag 🙂

  Knus Angie Davidsen // ww.angiedavidsen.blogspot.dk

  • Camilla Sofie
   Svar
   Camilla Sofie
   20. januar 2017 den 14:45

   Det har du selvfølgelig ret i, og kan huske jeg tænkte over det da jeg skrev indlægget, men jeg kom ski fra det igen! Selvfølgelig kan man få dejlige billeder med et digital kamera også 🙂
   Tak for dit indput!

 • Svar
  Stine
  20. januar 2017 den 13:31

  Hej Camilla!
  Jeg synes du har fat i nogle super gode punkter, og jeg elsker dine stilrene og “lette” billeder. Keep ud the good work!

  • Camilla Sofie
   Svar
   Camilla Sofie
   20. januar 2017 den 14:45

   Mange tak! Det glæder mig at høre du synes det 🙂

  Skriv kommentar