Inspiration

Papmachéreglen af Hella Joof ft. Glimmer-reglen

Jeg er for kort tid siden blevet færdig med at læse Hella Joofs ‘Papmaché-reglen’. Det var en fødselsdagsgave fra min moster, og det var et stort ønske eftersom at mange på min alder havde givet den gode anmeldelser. Jeg tænkte, at den skulle jeg da have og jeg må sige, at det er så meget Hella Joof som det kan blive – på den gode måde altså. Hendes personlighed skinner igennem hvert eneste ord, og jeg havde svært ved ikke at dø af grin jo længere jeg kom ind i bogen. Den indeholder en masse leveregler og råd til, hvordan man skal håndtere forskellige livssituationer. Der er mange gode regler, men favoritten må være Glimmer-reglen.

Glimmer-reglen handler om taknemmelighed. Den handler om at værdsætte selv de mindste ting: nyvaskede lagner, den gode shampoo eller måske bare et fyldt køleskab. Som Hella formulerer det, så handler det om at drysse glimmer på og komme det op på kaminhylden, hvor man altid har mulighed for at stråle over det gode. Så i stedet for at blive mopset når kæresten ligger ved siden af og snorker, så kom lidt glimmer på ørerpropperne. Tak for dem, så kan jeg sove!

Jeg synes selv, at jeg er et meget taknemmeligt menneske. Men kan man blive mere taknemmelig? Man kan i hvert fald forsøge at udvide den positive synsvinkel. For jo bedre man er til at komme glimmer på, des lykkeligere bliver man – det tror jeg på, uanset hvordan livssituationen ser ud. Så kan det sgu være ligemeget om man vinder i lotto, for er man ikke lykkelig der hvor man allerede er, så bliver man heller ikke lykkeligere som millionær. Det kan måske give en lykkerus, men ikke et lykkeligt liv når man generelt begraver alle de gode ting.

Så husk at komme glimmer på, og læg det op på kaminhylden, så du altid kan se det gode i de tider hvor livet synes møg elendigt. Det vil jeg selv prøve at blive bedre til.

I dag kommer jeg glimmer på foråret, solskinnet og den gode stemning, der spredes i hele min krop fordi livet lige nu føles så skønt.

Hav en dejlig weekend <3

blogsignature

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar