“Kvinder der går med for meget make-up er falsk reklame”

17021606_10212312802037562_4566615683640371320_n

Nu synes jeg efterhånden, at der har været en længere debat om kvinder der bruger meget make-up, i diverse skønhedsgrupper på facebook. I en tråd på facebook fik jeg øje på ovenstående billede, og jeg kunne ikke være mere enig, men det fik mig også til at reflektere over hele denne debat. Jeg har en holdning til emnet, dels fordi jeg selv elsker make-uppens univers og dels fordi jeg kender andre med samme interesse for make-uppen.

For mig er make-uppen en måde at udtrykke sig på. Det er en måde at blive mere selvsikker på og udfolde sin kreativitet. Ansigtet bliver lidt et lærred – man styrer selv, hvor meget man vil gøre ud af hvert penselstrøg. Det skal der altså være plads til. Ligesom at vi har givet plads til drengene med “for meget” voks i håret eller for meget hængerøv.

Jeg lægger selv make-up. Det gør jeg for min egen skyld og ikke for andres. Jo, jeg kan da godt lide at være fin foran min kæreste, men det handler ligeså meget om, at jeg vil føle mig tilpas, og jeg føler mig tilpas når jeg har make-up på. Punktum. Det betyder dog ikke at jeg altid går med make-up, og jeg har da også dage, hvor jeg lader ansigtet få hvile (hvis man kan sige det sådan). Hvis jeg keder mig, kan jeg også finde på at svinge penslerne, men det er fordi jeg synes det er sjovt. Jeg elsker at være kreativ, og det føler jeg, at jeg kan være med min make-up.. og så er det jo også enormt afslappende, lidt ligesom når man tegner.

Så det jeg egentlig vil slå fast i dag er, at jeg synes vi burde droppe at kommentere på kvinders make-up som om de vandrer rundt og er falsk reklame, og i virkeligheden bliver en skuffelse for drengene når make-uppen ryger af. Den er jo lige præcis ikke falsk reklame i og med, at den udtrykker noget om personen bag – er vedkommende usikker, kreativ, perfektionist, sprudlende eller er make-uppen bare en hoppy? Folk har sine grunde for brugen af make-up (både drenge og piger), og dem synes jeg man skal blive bedre til at respektere. Jeg siger ikke, at man skal kunne lide alt, hvad folk gør med sin make-up, men det skal være slut med at omtale kvinder, med for meget make-up, som falsk reklame. Og som citatet siger, så er kvinder alligevel ikke produkter what so ever. Måske en lidt feministisk udtalelse, men jeg kan nu meget godt lide budskabet alligevel 😉

God weekend.

blogsignature

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar