Personal

Den materielle glæde

Mit forbrug er crasy for tiden. Jeg opnår en massiv glæde ved tanken om at købe, og det er efterhånden næsten ligegyldigt hvad det er! Det er slemt, men det skyldes en virkelig presset tid og så køber jeg. Men glæden er kort, og det er jo totalt latterligt. Denne “glæde” minder mig samtidig om, at der er så meget andet i livet som kan give vedvarende lykke, så hvorfor ikke dyrke den, istedet for at fylde indkøbskurven?

Sandheden er, at jeg ikke ved, hvorfor det skal være så svært. Er jeg blevet en shopaholic? Jeg shopper mest, når jeg er ked af det eller presset. Endorfinerne produceres i massevis ved tanken om at modtage en pakke med posten, og jeg er faktisk mest af alt glad inden jeg har købt noget. Når jeg endelig modtager pakken, er det som om luften er gået af ballonen, og så køber jeg mere. Sådan fortsætter det i en ond cirkel, og det er sgu for latterligt (og det har jeg i øvrigt heller ikke penge til).

I går var der Late Night i Silkeborg. Selvfølgelig skulle jeg i den nye Hunkemöller der lige var åbnet. Så tog jeg et smut i H&M, hvor jeg købte en hvid t-shirt. Why? Jeg aner det virkelig ikke, for jeg manglede ikke en hvid t-shirt. Jeg havde ikke en eneste hvid t-shirt i garderoben, men jeg manglede den jo ikke. Den var jo ikke livsnødvendig, vel?

Den materielle glæde er ikke vigtig. Den er nærmest ligegyldig, når der er så mange andre vedvarende glæder. Men jeg er en dør til at huske på det, når jeg står med kortet i hånden og mærker “lykkerusen” inden tingene bliver mine. Verdenen bliver ikke bedre af at opkøbe social status. Med det mener jeg, at den materielle glæde er overfladisk, for man opnår jo ikke nødvendigvis en anden social status eller mental placering af at få sig en designertaske eller den nyeste iPhone, for så at poste det på Instagram eller andre steder bagefter. Den materielle glæde er kort og overfladisk.

NOTE TO SELF: Find de vedvarende glæder, de der virkelig gør dig lykkelig, og dyrk dem i stedet (og frameld dig nu de skide tilbudsmails).

Hav en god weekend <3

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar