Personal

TIPS: Sådan kan du leve mere miljøvenligt

I dag skal det handle om, hvordan man kan leve mere miljøvenligt og energibesparende. Jo da, jeg husker da at slukke lyset, når jeg går ud af et rum, og jeg sorterer affaldet korrekt, men hvad er der ellers af muligheder? Det er nemlig noget jeg har tænkt over længe, for jeg vil gerne blive bedre til at leve den grønne livsstil herhjemme. Jeg har brugt lidt tid på at researche og hermed får I nogle forskellige råd til, hvad I kan gøre for at passe på energiforbruget og miljøet generelt. Det er en blanding af hvad jeg selv gør, og hvad jeg lige kunne finde på google, tihi 😉

Genbrug bæreposer.
Skal du handle stort ind er det altid en god idé at medbringe egne bæreposer/kurve. På den måde sparer du også penge og slipper for at betale de skide 2,5 kroner for en plastikpose. Hvis du er en haj til at sy kan du også sy gamle pudebetræk om til bæreposer. Genbrug er smart!

Hæng tøjet til tørre. 
Nu bliver vejret ligeså stille bedre, og det giver rig mulighed for at lufttøre vasketøjet. På den måde slipper man udenom tørretumbleren, hvilket selvfølgelig er energibesparende.

Brug mindre vand i badet.
Det her er noget jeg selv gør. For at undgå at bruge for meget vand i brusebadet, slukker jeg for vandet, hver gang jeg bruger shampoo, balsam og showergel. Dermed bruger jeg kun vand til at skylle det af med (det samme under tandbørstningen). Lad ikke vandet løbe!

Nedsæt kødforbruget.
Har du set dokumentaren Cowspiracy? Det er jo helt absurd, hvor meget vand der skal til for at producere en bøf – alt afhængig af hvor kødet kommer fra er det selvfølgelig forskelligt, hvor meget vand der skal bruges til at fremstille oksekød. Det afhænger bl.a. af dyreart, regnmængder, hygiejnestandarder, drikkevandsbehov, slagtemetoder, rengøring og behov for vanding af foderafgrøder. Derfor varierer det imellem 13.000 til 100.000 liter vand der bruges til at producere 1kg kød. Men det er skisme også meget. Landbruget er i dag den sektor der bruger mest vand. No wonder, at det skyder op med vegetarer/veganere lige for tiden. Jeg siger så ikke at du behøver at blive veganer eller vegetar, men tænk eventuelt lidt mere over det ugentlige kødforbrug 🙂

Kemiluppen.
Rigtig mange vil som jeg gerne leve mere miljøvenligt/grønt, og samtidig ejer mange af os miljøskadelige og sundhedsskadelige produkter. Hvis du ønsker at se, hvad dine skønhedsprodukter indeholder kan du med appen”Kemiluppen” skanne produktets stregkode. Den er ret smart, og jeg har prøvet at skanne stregkoden på min gamle Fit Me foundation fra Maybelline. Det viser sig, at den er mistænkt for at indeholde hormonforstyrrende stoffer og betegnes som miljøskadeligt. Jeg tror lige jeg skal have tjekket resten af kosmetikpungen.

Er du yderligere interesseret i grønne løsninger i hverdagen er der en masse spændende artikler at finde inde på groenforskel.dk. Jeg er sikker på at der er mange gode måder at leve miljøvenligt på, men jeg tænker at det er nemmest og starte i det små, og gøre det til gode vaner 🙂

Fuld ild og fortsat god dag til jer <3

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar