Inspiration

Boganbefaling: #GIRLBOSS

Jeg har været ved at læse en helt fantastisk bog, som jeg taler lidt om i dag. Jeg har ligget syg hele weekenden, så der har været masser af tid til at nyde en bog i sengen. Du har måske allerede hørt om den, for den blevet ret populær på det seneste, og det skulle ikke være en undtagelse hos mig.

I denne selvbiografi #GIRLBOSS møder vi Sophia Amoruso, som er en amerikansk kvindelig iværksætter. Hun står bag nastygal.com, som startede ud som en vintage modeforretning på eBay. Det skulle vise sig, at Nasty Gal Vintage voksede sig rigtig stor, og hun havde massere af kunder, som af og til bød op mod $2500 for hendes unikke vintage fund. På den måde gik hun hurtigt fra et liv med en masse små shitty jobs, problemer i skolen og lidt småtyverier, til at skabe sin egen millionforretning indenfor vintagemode. Hun havde fundet sit kald, og fortæller i denne selvbiografi, hvordan hun nåede dertil, og hvad vi skal gøre for at blive vores egen #GIRLBOSS.Uden at afsløre for meget kan bogen siges at være en del af en større bevægelse, nemlig Sophias personlige svar på hvad en #GIRLBOSS er. På en særdeles humoristisk måde kommer hun omkring hvilken modstand hun har mødt på sin vej til succes som #GIRLBOSS, men også lidt om den modstand hun mødte før hun fik succes med Nasty Gal. Sophia blev diagnosticeret med depression og ADD i løbet af highschool, og det med at gå i skole, var aldrig rigtig noget for hende. Hun lod sig derfor sidenhen få hjemmeundervisning. Hun gør generelt meget ud af at fortælle, at hvis skole ikke er noget for dig, og du ikke kan finde ud af det, betyder det ikke at du er uduelig og værdiløs, men at dine talenter simpelthen bare ligger et helt andet sted. Med et lidt ucensureret sprog tager hun os med på hendes mest personlige rejse, hvor vi hører om de mennesker hun møder, og hvordan hun finder dem alle på MySpace. Vi hører om hendes talent for at style sine billeder til eBay, der gør, at hun sælger så skide godt.

Jeg er helt vild med det gennemgående budskab i bogen, som går ud på, at der er mange veje til succes. Hendes mål med bogen er at fortælle om, hvilke regler man skal følge på vejen til succes (i forretningsverdenen) og hvilke man skal kaste i skraldespanden, samt alle de fejltagelser hun har begået, som hun håber hun kan sparre andre for.  Bogen er fyldt med sjove og inspirerende citater, ofte for hver gang et nyt kapitel starter. Jeg synes det giver bogen et charmerende grafisk layout, og jeg elsker det!
Da jeg læste bogen følte jeg ikke, at det var en selvbiografi som sådan, men at det ligeså godt kunne have været en hvilken som helst fiktiv fortælling. Jeg blev opslugt, og betaget af hendes person, så jeg ikke tænkte over, at det faktisk var en virkelig historie jeg sad med – der er vel også en grund til, at den er blevet til en serie på netflix 😉

Er du ligesom jeg helt vild med at læse om selvstændige og stærke kvinder, så er den her nok en bog for dig, for Sophias historie er i sandhed inspirerende. At læse om hvordan hun er gået fra et liv fyldt med modstand til at finde hendes kald i livet, til at finde det eneste hun virkelig kan finde ud af, er simpelthen medrivende. Hun er forretningskvinde helt ind til benet, og det kan også mærkes i hendes no-fucks-given approach til businesslivet – hun er benhård, en god leder og knalddygtig.

Hvor kan den findes?
Jeg købte bogen på plusbog.dk, hvor jeg fandt den i paperbackversion og så på engelsk til kun 124 kr. lige her, hvor den i Bog & Idé koster 299 på dansk. Derfor valgte jeg at finde den på nettet, og der er også mange andre steder, hvor den kan fås på dansk til billigere penge – spørg bare google 😉

Relaterede indlæg

4 Kommentarer

 • Svar
  Helene
  18. september 2017 den 16:36

  Hvor lyder den god! Har godt hørt om tv-serien og overvejede at begynde på den, men nu får jeg da lyst til at prøve bogen også! 🙂

 • Camilla Sofie
  Svar
  Camilla Sofie
  18. september 2017 den 17:43

  Jeg startede selv på serien, og jeg så kun det første afsnit og så begyndte jeg på bogen i stedet (havde hørt et sted, at bogen skulle være bedre, men det finder jeg så ud af senere) 🙂

  Bogen kan i hvert fald anbefales 😀

 • Svar
  Aarhuspigen
  18. september 2017 den 22:46

  Det er nemlig en super god og inspirerende bog – og det er Netflix serien bestemt også ? Jeg vil også anbefale hendes bog ‘Nasty Galaxy’, som i øvrigt er en perfekt coffee table book! ?
  // http://www.metowefashion.dk

 • Svar
  Vanessa
  19. september 2017 den 10:53

  Serien på Netflix er ret god – episoderne er dog lidt korte men den er god!

 • Skriv kommentar