Lidt om min minimalistiske livsstil

Hej alle sammen!

Jeg nævnte for nogle uger siden, hvordan jeg ville forsøge at leve en minimalistisk livsstil, og tænkte derfor jeg lige ville fortælle lidt om, hvordan det er skredet frem. Jeg synes til tider det er svært. Jeg synes ikke det er nemt hele tiden at skelne mellem hvad jeg egentlig reelt set behøver, og hvad jeg bare har lyst til at have/eje.

Hver gang jeg handler, eller shopper noget til mig selv, så kører jeg det igennem min lille tankebox, hvor jeg spørger mig selv om jeg behøver det, eller kan klare mig uden? Hvor meget kommer jeg til at bruge det, og hvilken værdi vil det have for mig til daglig, hvis jeg køber det? Jakken på billedet er ny, og da jeg fandt den i Vero Moda til en god pris kunne jeg ikke dy mig, fordi jeg har ønsket mig sådan en virkelig længe! Og jeg er SÅ glad for den. Så jo, jeg shopper stadig ind i mellem, men ikke så meget som før.

Jeg vil gerne leve mere minimalistisk, dels for at spare penge, dels for ikke at have for mange ting som jeg aldrig kommer til at bruge alligevel og så for at få mere plads omkring mig. Jeg ved ikke om der findes en korrekt plan for, hvordan man lever minimalistisk, fordi jeg tror også det er meget individuelt. Så vidt jeg er orienteret handler det jo grundlæggende om kun at eje de ting man bruger, så man ikke har for meget bras til at ligge i hjørnerne.

Siden jeg ryddede op i min garderobe, og fik solgt lidt, har jeg undgået tøjkriser fordi jeg har fået et bedre overblik over, hvad jeg har at tage på! Det er seriøst virkelig skønt, der om morgenen hvor jeg har besluttet mig for at lade snoozen ringe lidt længere, fordi jeg er langsom til at komme op. Det tager mindre end et minut at finde det jeg vil have på. Jeg har faktisk alt mit tøj, undertøj mm. i den lille kommode i ser bag mig (og så lidt på et tøjstativ, selvom det også godt kunne være i kommoden. Det er bare så det ikke bliver krøllet). Jeg har ikke længere en masse tøj til “hvad-nu-hvis” situationer, og på den måde har jeg fået skilt mig af med en masse tøj til de gange hvor jeg har tænkt: “hvad nu hvis jeg taber mig de fem kilo og kan passe det igen?”. Please.. der elsker jeg mad for højt til, at jeg kan lade det være. Det gælder også slik.

Men igen – det er ikke altid nemt at leve minimalistisk. Apropos mad, så køber jeg rigtig meget mad, fordi jeg hader ikke at have noget i køleskabet jeg kan vælge i mellem. Jeg kan godt lide at have noget at vælge i mellem, men det meste bliver alligevel først spist når R bor her i ny og næ, ha ha! Så der kunne jeg nok skære ned og spare både penge og plads (og undgå at det bliver for gammelt).

Generelt føler jeg, at jeg er på rette vej. Jeg har dog stadig en masse til at ligge i min vindueskarm, som er fra da jeg flyttede – og det ligger der bare. Jeg bruger det faktisk overhovedet ikke. Jeg kunne sikkert godt bare smide det ud. Så der er måske noget jeg lige skulle tage et kig på snarest.

Jeg vil rigtig gerne høre jeres historier om at leve minimalistisk. Hvad er jeres bedste råd I vil give videre? <3

God weekend <3

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar