Personal

Sabbatår // “Jeg føler mig ikke udfordret”

Jeg har endnu en dag med feber og hovedpine. Jeg burde nok holde mig fra skærmen, men det er så kedeligt at ligge i sengen med en klud på panden, og panodiler ved siden af. Derfor har jeg skrevet lidt om mine tanker omkring mit sabbatår som det er lige nu.Det som jeg havde vægtet højest for det kommende års tid var, at jeg skulle tjene en masse penge så jeg kunne rejse til næste sommer. Noget som jeg ikke lige havde overvejet nær så meget, var det her med at holde mig udfordret og at blive ved med at lære. Mit job som lagermedarbejder er ærlig talt ikke det mest udfordrende – forstå mig ret, jeg elsker mit job og mine kollegaer, jeg har det godt der, men fysisk arbejde er ikke særlig udfordrende (udover for kroppen i ny og næ).

Med tiden er det gået op for mig, hvor meget jeg holder af at lære noget nyt hver dag, også selvom det som i gymnasiet nogle gange kunne føles som ligegyldig viden. Pointen er stadig, at mit hovede var igang og jeg blev udfordret i gymnasiet. Det er lige før jeg savner at sidde og bøvle med en opgave i afsætning (ikke mit yndlingsfag though).

Min hverdag består i at tage på arbejde fra 8.30-16.30. Jeg kommer hjem, og er ofte træt og hopper direkte i bad hvorefter jeg roder i køknet efter noget aftensmad. Så er den dag altså hurtigt gået, og det er ikke så tit, at jeg har overskud til så meget andet end arbejde og at spise. Det er i weekenden, at jeg lægger alle mine planer, hvilket fungerer helt fint. Det er også her, at jeg kan slappe ordentligt af. Men det er som om jeg mangler noget – lidt hjernegymnastik? Jeg er ikke til matematik, så det bliver aldrig i den dur, men hvad kan jeg give mig til?

Jeg har overvejet at begynde at læse noget mere – både faglitteratur såvel som skønlitteratur, og så kun på engelsk! Derudover elsker jeg spansk, og savner det også en del fra gymnasiet, så jeg tænker også jeg vil have fat i nogle bøger på spansk så jeg kan øve det lidt igen.

Alt dette skal ikke forstås som om jeg er utilfreds med, hvordan mit sabbatår forløber sig indtil videre. Det går rigtig godt, og jeg elsker at bo for mig selv. Jeg mangler ikke noget, og jeg synes det er sjovt at føle sig mere “voksen”, når jeg går på jagt efter 3-lags toiletpapir eller Kærgaarden smør på tilbud (måske I forstår mig?), eller når kommer hjem og det går op for mig at jeg burde støvsuge (ok, ærligt, så er det nogle gange et mood kill). Jeg har blot fundet ud af, at jeg i fremtiden skal have et lidt mere udfordrende job, og det er jo sådan set godt nok. Hvad jeg helt præcis vil arbejde med, eller uddanne mig til, aner jeg ikke endnu, men det er også et mål for mig at finde ud af med tiden.

Holder I også sabbatår nu, eller hvad laver I? Hvad gør I for at holde jer udfordret?

Knus

Relaterede indlæg

3 Kommentarer

 • Svar
  blogbycc
  6. september 2017 den 13:26

  Jeg arbejder som skolepædagog i hverdagen, og jeg elsker mit arbejde, men tænker også tit ‘var det dét?’ jeg tror det er vores natur at ville lære mere og så længe man tænker på at man vil dygtiggøre sig, så føler jeg ikke vejen dertil er så lang. Men kan godt forestille mig at man på et sabbatår vil have svært ved at finde hoved og hale i det hele. Min søster er i samme situation, og er netop hjemvendt fra 1 måned lang ferie i paradis, og hun er igen i tvivl om hvad hun skal nu… hm

 • Svar
  Gitte
  6. september 2017 den 16:05

  Er lige begyndt på min uddanelse, som frisør. Så jeg har massere af gode udfordringer, for tiden. Men kan sagtens følge dig, da det lige netop var det, der gjorde, at jeg valgte sabbat år fra, da jeg slet ikke føler, jeg er klar til at stoppe med at lære. 🙂

 • Camilla Sofie
  Svar
  Camilla Sofie
  6. september 2017 den 18:21

  Fedt at høre fra jer! Ja, det ligger måske i vores natur/kultur at vi vil lære mere og mere, og mest muligt ud af der hvor vi nu engang er. Det havde jeg slet ikke tænkt nok over, og glæder mig allerede til studie engang til næste år! Jeg fortryder dog ikke mit valg, eftersom jeg stadig har brug for en masse tid til at komme tættere på mig selv, og jeg har om ikke andet fundet ud af, hvad jeg ikke vil, og at det er godt med udfordring 🙂

 • Skriv kommentar