Livsstil Personal

Derfor skal du huske at være egoistisk

Egoisme er ikke udelukkende dårligt. Det kan faktisk også bruges til noget ganske fornuftigt. At være egoistisk behøver jo ikke at betyde, at du aldrig tænker på andre end dig selv. Dog skal du faktisk tænke på dig selv ind i mellem, og huske at sætte dine egne behov før andres behov.

Zoe Johansen, sendte for nyligt en mail til mig, hvori hun skrev om det her med at være egoistisk, og kom med et dejligt eksempel: Det er ligesom når man er ude at flyve – skulle iltmaskerne falde, skal du sørge for dig selv først og IKKE din sidemand. DIG SELV. Du er ikke i stand til at tage dig af andre, før du har sørget for dig selv, og først derefter kan du hjælpe sidemanden med iltmasken. Det er et ret godt og vigtigt budskab!

I løbet af mit sabbatår har jeg fundet ud af, hvor vigtigt det er at pleje det mentale helbred, og i den forbindelse virkelig mærke efter, hvad det er der driver mig og giver energi, samt hvad der dræner mig. Tiden i gymnasiet gav mig ingen tid til at mærke efter, og jeg måtte ofte løbe stærkt for at kunne følge med det generelle niveau i klassen og mængden af lektier. Jeg skulle bare overleve og komme igennem med et resultat jeg kunne være stolt af. Det var basically hvad det handlede om for mig, og så skulle jeg samtidig have overskud til at være social. Jeg anede ikke rigtig hvem jeg var, eller hvad jeg havde lyst til i min fremtid. Alt handlede om venner og skole. Føj, hvor har jeg haft det dårligt i løbet af de tre år, og det er først nu, hvor jeg er på den anden side, at jeg har overskud til at passe bedre på mig selv. Jeg er kommet tættere på hvem jeg er, og hvad jeg vil i fremtiden.

Jeg har selv haft erfaring med ikke at fungere helt godt på mange områder, hvis ikke jeg har sørget ordentligt for mig selv, og det er gået ud over familie, venner og kæreste. I fremtiden vil jeg ikke have at det skal være sådan, og derfor er jeg igang med en stor personlig udvikling lige nu, hvor selvkærlighed er i fokus – og det ville ikke fungere uden lidt egoisme.

Egoisme er godt (til en vis grænse). Vi bliver bedre mennesker i den forstand, at vi bliver klogere på os selv. På den måde får vi også mere overskud til verden omkring os 😀

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar