Hvornår er idealbillederne et problem?

“Idealbilleder”.
Et ord der har floreret en del i medierne, og stadig gør det. Folk brokker sig over idealbilleder, og hvordan alting på sociale medier er opstillet, at folk kun viser glansbillederne fra livet og udelader de mørke sider. Jeg er helt enig i, at der er maaange idealbilleder, men hvornår bliver de egentlig et problem? Det er en spændende diskussion. Sagen er, at strømmen af idealbilleder med tiden langt fra er blevet mindre. Folk poster derudaf med perfekte selfies, caféøjeblikke på Instagram, rejser og mere til. Det er et resultat af en process, hvor vi forsøger at skabe vores egen identitet samt opnå anerkendelse – det giver os også mulighed for at være kreative (her tænker jeg bl.a. på de mange Instagramprofiler og Pinterest). Når vi deler vores glansbilleder, udfordrer vi samtidig janteloven; vi finder de bedste sider af os selv og vores liv frem, deler dem med omverdenen og får likes og anerkendelse. Janteloven fylder for meget i Danmark, og det tror jeg også kan være en forklaring på, hvorfor der er SÅ meget brok over idealbillederne. Men hvornår er de et reelt problem?

Jeg tror selv, at den største udfordring ift. sociale medier og idealbilleder ligger hos teenagere. Der bruges mange timer på at sammenligne sig selv med andre, og selvtilliden får nemt et hak i tuden. Man bruger omverden som en guideline til hvordan man “burde” være og se ud. Jeg er stadig ung, og uden at jeg vil lyde alt for gammelklog, så har jeg trods alt lært at hvile mere i mig selv med tiden. Jeg har det for det meste godt med hvordan jeg ser ud, hvordan mit liv er og hvem jeg er. Jeg bruger ikke længere tid på, at sammenligne mig selv med modeltynde piger på Instagram, misundelsesværdige veninder and what not, for der er jeg ikke længere. Jeg er kommet videre, og netop derfor påvirkes jeg ikke negativt på samme måde som teenagere. Jeg bruger derimod alt hvad jeg ser, som en inspiration til, hvordan jeg kan blive en endnu bedre version af MIG 🙂

Kan man ikke skelne photoshop fra virkelighed, skal man ikke færdes på sociale medier. Jeg siger ikke, at alt er photoshop, men der vil være et filter over meget af det man støder på, for det er de færreste der har interesse i at dele noget dystert eller tabubelagt fra privaten. Har man tendens til at reagere negativt på det ene idealbillede efter det andet, så sorter det fra. Smid det ud af dit liv, og fokuser på dig selv, og væn dig af med at gøre indholdet på sociale medier til en målestok for dit eget værd. Umiddelbart er jeg selv af den holdning, at det kun er positivt at vi deler ud af livets lyse sider, og måden vi gør det på, er i mine øjne, blot et naturligt resultat af den SoMe-generation vi lever i. Det må vi acceptere 😉

Hvad er jeres holdning til idealbilleder på sociale medier og deres indvirkning: hvornår synes I de bliver et problem?

Relaterede indlæg

4 Kommentarer

 • Svar
  Emilie Ildstein
  19. december 2017 den 9:14

  Du kunne ikke have beskrevet problemet bedre! Skide godt indlæg! <3

  • Camilla Sofie
   Svar
   Camilla Sofie
   19. december 2017 den 19:26

   Mange tak Emilie! Jeg er da glad for du synes om det <3 Glædelig jul

 • Svar
  Jenni
  19. december 2017 den 21:26

  Er ret enig i din måde at anskue idealbilleder på. Der skal helt sikkert være en balance, men jeg inspireres i høj grad af æstetik, stil og snit. For mit eget vedkommende fungerer idealbillederne også som en kreativ og æstetisk udtryksform.

  • Camilla Sofie
   Svar
   Camilla Sofie
   19. december 2017 den 22:49

   Præcis, det er jo en udtryksform. Det er forskelligt, hvordan vi bruger medier, men jeg synes vi skal vende det til noget positivt og gøre æstetikken og stilen ved idealbillederne til en inspirationskilde, fremfor at stille spørgsmålstegn ved os selv (på den negative måde) 🙂
   Tak for din kommentar, og glædelig jul <3

  Skriv kommentar