Interviews Iværksættere

Min iværksætterhistorie: Rasmus Gutfelt

Det er sørme lang tid siden, at jeg sidst har interviewet nogen, men nu er jeg klar med noget helt nyt (jeg håber det er OK, at jeg lige bevæger mig væk fra juletemaet for en stund). Over det næste stykke tid, vil jeg køre en serie her på bloggen, som handler om forskellige menneskers iværksætterhistorie. Så hvis du ligesom jeg finder iværksætteri spændende så bliv hængende: dagens iværksætter er 19-årige Rasmus Gutfelt som står bag Simply One.

Rasmus startede Simply One for kun to måneder siden, og han er allerede i gang med salget. I øjeblikket kan man på webshoppen finde disse små fingeraber, som er et interaktivt legetøj til børn. Rasmus sælger altid kun et produkt af gangen til den billigste pris, så produkterne på den måde er konkurrencedygtige. “Missionen med Simply One er at kunne tilbyde gode produkter til den billigste pris – min måde at opbygge “god karma” på, eller hvordan man skal udtrykke det. Jeg vil godt være med til at gøre hverdagen lidt bedre på den ene eller anden måde“.

Sagde jobbet op
Rasmus valgte at sige sit job op. Han havde gennem de sidste to år fundet ud af, at han ikke fungerer på en arbejdsplads, og gik derfor efter at følge sin iværksætterdrøm i stedet. “Heldigvis er min far selv selvstændig, så han gav mig det sidste skub til at tage chancen”. For Rasmus er begrebet “arbejde” blevet lidt mærkeligt efter at han er blevet selvstændig. Han fortæller, at han ikke føler at noget af det er arbejde, selvom nogen måske vil mene at det er. Det føles som fritid, også selvom at det at være selvstændig ikke altid er nogen dans på roser.

Udfordringerne
Gennem opstarten er Rasmus stødt på en lang række udfordringer. Det er en fordel at elske at være i mudderet, for det vil man rende ind i, før eller senere: “.. og på den ene side elsker jeg det, fordi man ikke har noget at tabe, på den anden side er det forfærdeligt, fordi man ikke vinder“, fortæller Rasmus. Opstartsprocessen har været meget lang. Det tog noget tid for Rasmus at få adgang til sin konto i banken fordi der samtidig var bøvl med NEM-ID.”Så var der producenten. Da jeg har købt i Kina, er det meget svært at tale med dem. Man aner ikke hvad det er man får. Men det svære der, var, at jeg skulle bruge en masse dokumenter til shipping firmaet, som de ikke anede hvad var. Derfor kunne jeg til at starte med ikke få fragtet mine varer hjem, da der ikke var dokumentation på om det var farligt gods eller ej“. Rasmus fortæller også at processen med NETS har været lang, og uden dem kan man ikke tage Dankort. Der er nogle forskellige krav man skal leve op til, og for hver gang man endelig opfylder dem, følger en ny proces med flere krav, hvor ventetiden kan vare op mod fem arbejdsdage før de svarer. “.. så processen er MEGET langtrukken“.  

Google har været en stor hjælp
Sparring er ikke noget som Rasmus har gjort sig meget i udover at vende nogle ting med sin far, som selv er selvstændig. “Lige pt. får jeg kun sparret med min far. Men da han er revisor, og aldrig har haft noget med produktsalg eller markedsføring, så er det kun de søvnløse nætter osv. jeg kan snakke med ham om”. Meget af Rasmus’ viden har han selv tilegnet sig ved at “stikke snuden i google” og så tage stilling til det, men der er selvfølgelig også ting som bogføring og fragtmetoder som han har lært om på anden vis. “Tror bare jeg mere er typen der vil lære det selv gennem fejl, end aldrig at have prøvet at lave fejlene“.

Rasmus’ råd til dig der går med en iværksætter i maven
Hvis man føler for det, så gør det. Som nyopstartet er alt forfærdeligt, og man har de vildeste humørsvingninger. Men tænk langsigtet, og forestil dig hver dag de næste 5 år, altid at prøve at blive bedre hver dag – så kan man altså virkelig nå at lære mange ting, og være en ekspert på mange områder. Så gør det, hvis du føler du er født til det, og forestil dig selv om 5-10 år med konstant stræben efter at blive bedre”. Når jeg spørger ind til de bekymringer, som man som ny måske kunne have, om den økonomiske risiko man løber ved at kaste sig ud i egen forretning, siger han, at det ikke nytter noget at tænke for meget over det og tilføjer: “Der er aldrig sket noget godt ved kun at gøre det halvt. Og heldigvis har vi et system i Danmark der gør, at du aldrig kommer til at stå uden tag over hovedet og uden mad på bordet. Så du kan aldrig være helt på spanden“. At være iværksætter kan være grænseoverskridende og nervepirrende, især når man som Rasmus ingen fast indkomst har: “Men det hjælper mig også til at tænke mere kreativt, og give mere af mig selv“.

Læs flere iværksætterhistorier lige her

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar