Karriere Uddannelse

Fortvivlet over uddannelsesvalg

Suk.
Jeg nyder virkelig mit sabbatår, men tiden går stærkt. Før jeg ved at det, skal jeg tage stilling til, hvad jeg vil med mit liv. Fra d. 1. februar kan man begynde at søge optagelse. Jeg venter dog lidt endnu. Sandheden er, at jeg ikke er sikker på noget som helst lige nu, og jeg er jævnt fortvivlet over, hvad jeg vil studere. Jeg har dog nogle uddannelser jeg overvejer, men de er meget forskellige. Hvordan foretager man sig det bedste studievalg? Er det ved at vælge noget, hvor der er gode jobmuligheder bagefter? Er det ved at vælge det, der interesserer mig? Det er forhåbentlig en blanding af de ting, men jeg synes det er svært at finde noget som rammer plet for mit vedkommende.

Nogle gange føles det som om, at livet ikke handler om andet end, at vi skal blive til noget. Jeg er ikke modig nok til at droppe en uddannelse, springe ud som selvstændig som nogle gør, eller måske endda satse på at kunne leve af bloggen en dag. Derfor kæmper jeg disse dage med at finde ud af, hvad jeg er god til og hvor jeg vil bruge mine kompetencer. Hvad vil jeg med mit liv? – det er et større spørgsmål, der fylder en del i mine tanker.

Andre end mig der er fortvivlede over uddannelsesvalg?

Relaterede indlæg

7 Kommentarer

 • Svar
  Johanne
  31. januar 2018 den 21:38

  Må man høre hvilke uddannelser du overvejer? 🙂

  • Camilla Sofie
   Svar
   Camilla Sofie
   31. januar 2018 den 21:42

   Hej Johanne,

   Jeg overvejer Kommunikationsuddannelsen på DMJX, International virksomhedskommunikation i Spansk på Universitetet og markedsføringsøkonomen på Erhvervsakademiet. På den måde kan man sige, at de alle har noget med kommunikation, salg og markedsføring at gøre, men selve studieformerne er jo bare SÅ forskellige <3 Derudover er jeg sikker på, at konkurrencen er monster hård i det felt…

 • Svar
  venterpaavin
  6. februar 2018 den 23:43

  Jeg er 31, og aner stadig ikke hvad jeg skal være, når jeg bliver voksen. Men mens jeg venter på en åbenbaring, har jeg et ganske rart job, nogle dejlige kollegaer og en udemærket vagtplan – og det kommer man også langt med.

  • Camilla Sofie
   Svar
   Camilla Sofie
   10. februar 2018 den 18:14

   Ja, det tænker jeg bestemt du har ret i!

 • Svar
  Niels
  11. februar 2018 den 14:38

  Tag et sabbatår mere. Tænk på, at det er nu, du ikke har så meget ansvar, pligter og krav at leve op til, så nu kan du gøre alt muligt skørt, som du ikke får mulighed efter dit studie, for der skal man helst have arbejde så hurtigt som muligt. Det er nu, du ikke har ansvar for andre end dig selv og masser af frihed til at kravle op et bjerg og ryge en kæmpe joint, gå på højskole, starte et firma, gå i gang med at skrive en bog eller købe en guitar for at blive musiker, og droppe alle planerne igen efter tre uger, fordi det er for besværligt 🙂 Desuden er det langt mere spændende at gå i gang med at studere, når man har været væk fra bøgerne i lang tid.

  • Camilla Sofie
   Svar
   Camilla Sofie
   11. februar 2018 den 15:14

   Hej Niels,

   Tak for din kommentar, og hvor har du dog ret! Det er jo nu jeg er fri og uafhængig, og jeg kan sagtens forstå hvorfor nogle tager flere sabbatår. Jeg er dog måske lidt gammeldags af min alder og føler ikke helt et behov for et sabbatår mere, da jeg er tilfreds med, hvad det sidste år har bragt mig. Jeg savner at gå i skole, og et år væk fra skolebænken føler jeg har været længe nok for mig. Kan man ikke også godt skrive en bog eller spille guitar, mens man studerer? ;-D

   Hvad er din egen erfaring?

 • Svar
  Niels
  2. marts 2018 den 16:43

  Ja det tager selvfølgelig noget tid fra studierne at sidde og skrive, men for mig har det været det værd. Faktisk holdt jeg et års pause undervejs og brugte lang tid på skriveriet. Jeg så i øvrigt, at der på Københavns Erhvervsakademi er en iværksætter uddannelse, så det er der nok også andre steder i landet. Så hvis du vil forfølge drømmen om at starte egen lille virksomhed, enten alene eller med andre, så er det jo et oplagt studie.

 • Skriv kommentar