Livsstil

Fem ting der giver mig ro i hverdagen

At starte dagen med en god kop kaffe…
.. mens jeg langsomt vågner op til min lysende telefonskærm med Go’ Morgen Danmark i baggrunden eller i komplet stilhed. Dét synes jeg er hyggeligt, og jeg nyder virkelig mine morgenstunder. Jeg står op i god tid, så jeg sagtens kan sidde 20-30 minutter, hvis jeg vil, hvor jeg bare drikker kaffe og nyder den begyndende forårssol som stråler ind gennem mine vinduer.

Et karbad efter arbejde
Så længe jeg har et badekar, er det da også bare om at bruge det! Jeg finder ro og glæde i at kunne se frem til et karbad, med masser af skum, som jeg kan smide min trætte krop i, når jeg kommer hjem fra arbejde. Jeg gør det dog ikke hver dag, men har jeg ingen store planer slapper jeg gerne af i badet.

Vaske tøj, gøre rent og rydde op
Det er ikke altid, at tanken er super attraktiv, men så snart de huslige pligter er overstået, så har jeg det faktisk virkelig godt! Det er ligesom når man har været en tur i fitness; humøret og sindet har det så godt bagefter. Jeg foretrækker at lytte til spansk musik, mens jeg får ordnet det huslige, for man kan ikke undgå at blive glad i låget af det! Nogle gange bruger jeg også gerne fem-ti minutter på at rydde småting op, inden jeg går i seng. Alting har en plads, det er bare om at finde den, og hvis ikke – så bør det ryge ud.

At læse en god bog
Der er mange ting, som man kan fordybe sig i til daglig, og for mit vedkommende er det ofte bøger. Nogle gange spiller jeg også Sims for nostalgiens skyld, og andre gange tegner jeg eller farvelægger mandalaer. Hvis jeg har en hverdag uden planer prioriterer jeg disse ting, fordi jeg rent mentalt kobler fuldstændig af og det er SÅ skønt.

Tid til veninder
Jeg synes, det er så vigtigt at give sig tid til sine veninder – også i hverdagen, hvor man måske ikke altid har tid (eller har man?). Det er altsammen et spørgsmål om prioritering, og jeg får i hvert fald ro på og glæde af, at være sammen med mennesker jeg holder af. I morgen aften får jeg min kollega over til pizza og x-factor hygge, hvilket jeg glæder mig til. Det bliver en god start på weekenden og super hyggeligt 🙂

Vi kan hurtigt glemme at stoppe op og få pusten i en travl hverdag, og hvis ikke den er travl, så har vi travlt med at finde på noget at give os til – hvilket kan fungere helt fint for nogle mennesker, mens det for andre trækker tænder ud, hvis det står på i en længere periode. Jeg kan i hvert fald selv blive helt skør og udmattet, hvis jeg har for mange planer. Dermed synes jeg, uanset hvem man er, at det er vigtigt at finde ud af hvilke ting der i hverdagen giver ro/glæde og så også huske at prioritere dem! Nogle gange kan alting nemlig gå så stærkt, at man ikke længere kan følge med og glemmer sig selv i farten.

Hvad giver dig ro/glæde i hverdagen?

Relaterede indlæg

4 Kommentarer

 • Svar
  Camilla
  23. marts 2018 den 15:34

  En smule oprydning eller et varmt karbad giver mig altid en smule ro i en ellers hektisk hverdag som selvstændig. Her i vintermånederne har jeg også fået en smule ekstra glæde ind i hverdagen ved at planlægge årets mange rejser 🙂

  • Camilla Sofie
   Svar
   Camilla Sofie
   26. marts 2018 den 21:40

   årh ja – rejser! Jeg kan også bruge lang tid på at drømme mig langt væk i den slags. Jeg vil super gerne til Indien og Sri Lanka 😀 <3
   Tak for at du delte med mig 🙂

 • Svar
  BLOGBYCC
  23. marts 2018 den 21:15

  Kaffe og et rent hjem (ikke processen, haha) giver mig ro i maven <3. Så dem er jeg helt med på, Jeg har ikke været i karbad i 5+ år, det savner jeg virkelig, og nyder når jeg endelig får muligheden på hotel værelser eller andetsteds!

  • Camilla Sofie
   Svar
   Camilla Sofie
   26. marts 2018 den 21:42

   Jeg giver dig fuldstændig ret – processen i at gøre rent og rydde op er bestemt ikke altid en fornøjelse (jeg klarer det også kun lige med nød og næppe pga. musikken).
   Tak for, at du delte med mig 😀 <3

  Skriv kommentar