Interviews Iværksættere

Min iværksætterhistorie: Adam Ferati

Månedens iværksætter hedder Adam Ferati som til daglig driver Lovelystyle.dk, hvor han forhandler det nyeste modetøj til kvinder/piger og har bl.a. mærker som PICO, Adidas, Jaqulinde De Young og sit eget brand LY Copenhagen. Der vil i løbet af 2018 komme 4 nye brands til Lovelystyle.dk, som er højtidens MUST-have.

I en alder af kun 21 år, har Adam allerede en masse erfaring med at drive succesfulde forretninger. Som 18-årig fik han sit første CVR, hvorefter fodbold blev droppet og der skulle sættes gang i salget med modetøj til herrer med eksklusive brands i hans første shop. Skolebænken blev også tilsidesat da Adam hurtigt opdagede at studere efter handelsskolen ikke var noget for ham. Dog har han deltaget i mange erhvervsprojekter/relevante kurser sidenhen som har hjulpet ham godt på vej. Som 18-årig gik det hele en smule for stærkt med at drive forretning, og i den forbindelse lærte Adam, at han måtte omlægge sine prioriteringer – fest og sjov måtte vente så forretningen kunne overleve. Sidenhen tog det fart, og han har prøvet kræfter med flere forskellige virksomheder, hvor det startede med salg af eksklusive mærker til herrer, salg til de største B2B virksomheder, rådgivning og sparring ift. salg og havde på et tidspunkt også eget tøjmærke (Galaci) med en partner.

Adam driver ved siden af Lovelystyle.dk også Aircode.dk hvor der bliver udviklet for større selskaber i større samarbejde for deres it-udvikling. Han har også en stor interesse i boligmarkedet sammen med sin bror, hvor der bliver købt, solgt, renoveret og udlejet boliger i attraktive områder.

At starte en modeforretning er ikke bare lige noget man gør

Ifølge Adam er det økonomien, der har været den største udfordring, for når man er ny, og forholdsvis ”lille” spiller på banen, blandt de store som f.eks. Nelly, Ellos, Zalando og Asos, så skal der ekstra meget til for at gøre sig bemærket. Økonomien skal hænge sammen, kapitalen skal være der og derudover er det virkelig vigtigt med et stabilt og engageret team. At starte en modeforretning i en af de hårdeste brancher i verden er ikke bare lige noget man gør. Adam selv, ved, hvordan det fungerer takket være hans mange erfaringer med modebranchen samt e-handel fra tidligere. Christina, som også er en del af Lovelystyle.dk, indkøb og daglig drift har ligeledes også stor erfaring, og begge har de en masse baggrundsviden om, hvad der sker på markedet og hvordan det udvikler sig. Det samme gælder for den rolle som Andreas har i virksomheden, som styrer alt IT-udvikling i professionel kvalitet, der også er direktør i virksomheden. Dermed sagt, er det også sjældent, at de helt grønne på området ”overlever” så at sige.

Et stærkt team er vigtigt

Lovelystyle.dk drives af Adam selv og hans partner Andreas, som står for hele IT-udviklingen samt drift, og Christina som er ansvarlig for indkøb. Samlet set udgør teamet på Lovelystyle.dk op mod syv-ti mand, og uden dem kunne forretningen ikke køre. De arbejder sindssygt meget og løber så stærkt, og de er alle sammen super dygtige til sit arbejde. Adam understreger i særdeleshed vigtigheden af at have et godt og stærkt team, hvor man hver især kan noget helt særligt, hvis man vil drive succesfuld forretning. Hos Lovelystyle.dk bliver der arbejdet hele tiden, og sidder de samlet på en søndag aften kl.22 er der ingen der siger noget om, hvornår de skal hjemad. Ambitionerne er tårnhøje, og det er bl.a. det der har bragt dem så langt den dag i dag; “Vi laver ikke noget halvt, vi går all-in“, siger Adam. I den forbindelse forklarer Adam, at de hos Lovelystyle.dk laver alting in-house, dvs. at de ikke gør brug af en tredjeparts løsninger mm. selvom det i nogle tilfælde ville være nemmere; “.. men der er for mange ulemper ved det” siger Adam.

Vejen til succes

”At være iværksætter er nemt”, sagde ingen iværksætter nogensinde. Det kræver en masse arbejde, hvis man virkelig vil det! Der bliver ikke meget tid til familie eller fritidsinteresser fordi forretning bliver en altomfattende interesse og livstil – Sådan er det i hvert fald for Adam, og det er noget man skal være klar på. Grunden til, at han er nået så langt den dag i dag er takket være det rette netværk, stærkt team, kapital og erfaringen fra tidligere. Skal man føre en forretning, og gøre det ordenligt, er det vigtigt med en veludviklet forretningsplan og nogle langsigtede mål en 3-5 år frem, og så kan det aldrig nytte at se sig sur på noget; arbejd hellere på at finde en løsning, og tag ikke noget for tungt, ellers kan man alt for hurtigt komme til at kaste håndklædet i ringen.

Læs flere iværksætterhistorier lige her

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar