Garderobe Mode

Mine basis T-shirts og kjoler (til kapselgarderoben)

Den seneste måned har jeg været i fuld sving med at klargøre min kapselgarderobe. Som nævnt tidligere på bloggen arbejder jeg med to kapsler: én til forår/sommer og én til efterår/vinter (læs mere om “kapselgarderoben” her). Jeg har naturligvis i første omgang haft mest fokus på min sommerkapsel, men også på at skabe en god basisgarderobe at arbejde ud fra.

Når man opbygger en kapselgarderobe er det væsentligt, at man har nogle gode basisdele. Det kan fx være T-shirts, trøjer/bluser og skjorter. Jeg er fx meget glad for T-shirts, og det er også dem jeg har flest af i min basisgarderobe lige nu (de langærmede venter jeg med til det bliver køligere). 

Fire T-shirts og to kjoler
Jeg har fået anskaffet mig nogle nye basis T-shirts heriblandt to i hhv. sort og hvid med V-udskæring. Derudover har jeg købt mig en stribet T-shirt, fordi ja.. jeg elsker striber! Jeg bliver aldrig træt af dem og så passer striber til rigtig meget i min garderobe. Den sidste og fjerde T-shirt med printet på er måske ikke så basic, ift. de andre dele, men en basis T-shirt for mig kan sagtens have et print eller et statement på, så det skaber lidt kant. Disse er de eneste T-shirts jeg bruger, når jeg ikke er på arbejde, og det kan jeg sagtens klare mig med. Jeg har pt. ikke behov for flere.

Udover T-shirts elsker jeg bare kjoler, og derfor har jeg også to basis T-shirtkjoler i garderoben, som jeg bare knuselsker. De er gode om sommeren, til bare ben, men også om vinteren, hvor jeg bruger dem sammen med et par varme strømpebukser eller skinny jeans indenunder, og en cardigan, så armene ikke fryser. Det er så lækkert, at jeg kan bruge kjolerne i begge kapsler, men jeg er dog også på udkig efter en stropkjole og toppe, udelukkende til sommerbrug.

Fokuspunkter
Generelt ift. min basisgarderobe lægger jeg meget vægt på, at grundfarverne er nogle som jeg føler mig tilpas i (fx sort, hvid, grå og mørkeblå). Med en god basisgarderobe er det nemt at style et ellers simpelt outfit, og i den forbindelse leger jeg også gerne med accessories i farver som rød, orange og (mørke)grøn. Når alt dette er sagt, så er det igen bare super vigtigt, at alt i min garderobe – både basisdelene og de mere sæsonprægede – kan sættes sammen på kryds og tværs, og at jeg får det brugt regelmæssigt. Mulighederne er mange, og med en kapselgarderobe handler det jo også netop om at få fuldt udbytte af det tøj man har, hele året rundt.

Jeg synes, at min basisgarderobe er kommet på plads nu. Jeg er spændt på at se, hvor mange stykker tøj, jeg ender med at have i alt (dvs. i begge kapsler). Lige pt. arbejder jeg på at finde de mere sæsonprægede dele til sommerbrug. I den forbindelse regner jeg også med, at der kommer et indlæg op med hvilke dele jeg har valgt til min sommerkapsel, når den engang er på plads.

Jeg håber, at I fandt lidt inspiration til, hvad en basisgarderobe kan indeholde af overdele (kunne I være interesserede i et tilsvarende indlæg omkring basisunderdele?). Det er jo meget individuelt, hvad man foretrækker at have i sin garderobe, men jeg er tilfreds med mine fire t-shirts og de to kjoler, som kan bruges både sommer og vinter, med den rette sammensætning, hvilket også er en utrolig vigtig faktor for mig i dette projekt.

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

 • Svar
  Just Me
  22. april 2018 den 12:05

  Spændende måde at gribe garderoben an på. Jeg har selv to par bukser og tre T-shirts som kører i både min vinter- og sommergarderobe. derudover har jeg faktisk ikke tænkt så meget over det.
  Spændende indlæg – glæder mig til at læse mere om den garderobe.

  • Camilla Sofie
   Svar
   Camilla Sofie
   24. april 2018 den 16:23

   Det er altid mega fedt med ting, som man kan bruge til både vinter og sommer! Det er dem jeg foretrækker at have flest af (så længe det giver mening, selvfølgelig).

   Jeg er glad for, at du vil følge med 🙂

  Skriv kommentar